Modda.se

Här pratar vi om allt som kan modifieras till det bättre!
Aktuellt datum och tid: lör jul 21, 2018 8:08 am

Alla tidsangivelser är UTC+02:00 Europe/Stockholm




Ny tråd  Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Chrono på svenska
InläggPostat: tor aug 17, 2017 1:53 am 
Offline

Blev medlem: sön jul 23, 2017 4:25 pm
Inlägg: 31
Hej!
Jag har nu försökt förgäves att lägga in en översättning av Chrono Trigger på en repro.
Jag kan spela i higan och jag får inga problem i Ucon64.
Översättningen jag använder mig av kan ni hitta här:
http://cirkusintrovert.blogspot.se/2013 ... o.html?m=1

Har ni några tips på hur jag löser problemet?


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Chrono på svenska
InläggPostat: lör aug 19, 2017 1:31 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Jag tar på mig att testa ikväll :)

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Chrono på svenska
InläggPostat: lör aug 19, 2017 7:41 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Jupp, fungerar. Kör romen genom uCon64 och cracka efter du patchat den
Bild

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Chrono på svenska
InläggPostat: sön aug 20, 2017 11:12 pm 
Offline

Blev medlem: sön jul 23, 2017 4:25 pm
Inlägg: 31
I vilken ordning gjorde du? Jag fick:
Lägga till en header(headerlös rom)
Patcha in översättningen
Ta bort headern
(Tror det var den ordningen)

Nu gissar jag på att det är något med kassetten från början.
Den var svår att starta när jag bytte CIC'n. Eller så blåste jag något när jag råkade sätta rommen upp och ner.

Eller menar du att jag behöver cracka som i "ta bort kopieringsskydd som finns i rommen"? För det har jag inte gjort.
(Är n00b och har defenetivt inte lärt mig alla funktioner i ucon64)

EDIT:
Läste nu om kommandona för att ta bort kopieringsskydden. Men hittade inte vilken kommando man använder för att kontrollera vilken skydd som finns på rommen. Har du fler tips?


Senast redigerad av 1 beltet, redigerad totalt 0 gånger.

Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Chrono på svenska
InläggPostat: sön aug 20, 2017 11:18 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Så här:

-Patcha och se om romen fungerar i emulator om inte, patcha utan header
-Ladda den i uCon64 och ta bort alla slags skydd, tror det finns tre olika den kan fixa
-Ta eventuellt bort headern från romen
-bränn på chip

-Bygg ett test kretskort med zif sockel så att du kan testa enkelare ;)

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Chrono på svenska
InläggPostat: sön aug 20, 2017 11:24 pm 
Offline

Blev medlem: sön jul 23, 2017 4:25 pm
Inlägg: 31
mrTentacle skrev:
Så här:

-Patcha och se om romen fungerar i emulator om inte, patcha utan header
-Ladda den i uCon64 och ta bort alla slags skydd, tror det finns tre olika den kan fixa
-Ta eventuellt bort headern från romen
-bränn på chip

-Bygg ett test kretskort med zif sockel så att du kan testa enkelare ;)

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk


Tack som f-n. Ska testas imorgon kväll. Jag har ju tyvärr nästan pajjat kassetten efter alla avlödningar jag gjort, men tror jag kan rädda den.

Jo jag kommer att beställa testkort från din butik inom kort. Tänkte det innan jag fick ditt svar.
Hur har du löst det med hirom/lorom och SRAM på testkasetten/kasetter? Har du flera?


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Chrono på svenska
InläggPostat: mån aug 21, 2017 7:39 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Precis, ett kort för lorom och ett för hirom.
sålde just slut på såna utan guld till en sydamerikan men jag tror att jag kan ha några kvar i lådorna :)

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Chrono på svenska
InläggPostat: fre aug 25, 2017 2:31 am 
Offline

Blev medlem: sön jul 23, 2017 4:25 pm
Inlägg: 31
Tack vare mrTentacle's eminenta kretskort så funkar nu allt som det ska!
Det var kassetten som var kass. Kommer inhandla mer kretskort från mrTentacle.
Bilder på resultaten:
Bild
Bild
Bild
Bild


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Chrono på svenska
InläggPostat: fre aug 25, 2017 6:31 am 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Fint! :)

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Chrono på svenska
InläggPostat: sön sep 03, 2017 10:41 pm 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1188
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Den där tentakeln, han kan han! :)


Sent from my iPhone using Tapatalk


Upp
   
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd  Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC+02:00 Europe/Stockholm


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2015