Modda.se

Här pratar vi om allt som kan modifieras till det bättre!
Aktuellt datum och tid: fre dec 15, 2017 3:11 pm

Alla tidsangivelser är UTC+01:00 Europe/Stockholm




Ny tråd  Svara på tråd  [ 40 inlägg ]  Gå till sida Föregående 1 2 3 4 Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Lödstation?
InläggPostat: fre apr 22, 2016 9:40 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Ja du, helst ska man väl ha en sån värmetålig antistat matta... Jag har en A3 skär matta från Panduro hobby, smälter som smör ;)

Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Lödstation?
InläggPostat: fre apr 22, 2016 9:44 pm 
Offline

Blev medlem: tis apr 05, 2016 5:25 pm
Inlägg: 28
Ort: Falkenberg
Haha, har bara sett skärmattor med, tänkte att plasten smälter fortare än hett smör i solsken.

Funderar på en kines, http://s.aliexpress.com/fAV7VzEv, men känns lite väl dyrt för nåt från Kina


Senast redigerad av 1 rakapparat, redigerad totalt 0 gånger.

Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Lödstation?
InläggPostat: fre apr 22, 2016 9:52 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Nästan så, min är rätt sleten.
Skulle helst klä hela skrivbordet med något.
Bild

Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Lödstation?
InläggPostat: lör apr 23, 2016 10:29 pm 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre jan 01, 2016 2:14 pm
Inlägg: 163
jag använder inget underlägg, sitter vid soffbordet (cocktailkabb) som har en glasskiva överst, ingen risk att den smälter iaf ;)


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Lödstation?
InläggPostat: sön apr 24, 2016 10:11 am 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 24, 2015 7:35 pm
Inlägg: 186
Ort: Göteborg
Kör med samma lödstation som mrTentacle och funkar bra. Har bytt ut sladden på min till en mer flexibel. Enda nackdelen är att den tar lite långt tid att bli varm men det är inte viktigt för mig.

Kör med den berömda Sunwin avlödaren ;) och lödde bort en eprom socket på typ 1 min sist. Funkar bra när den funkar :)


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Lödstation?
InläggPostat: sön apr 24, 2016 10:12 am 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Har i omgångar letat efter ny kabel, minns du var du köpte din?

Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Lödstation?
InläggPostat: sön apr 24, 2016 10:15 am 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 24, 2015 7:35 pm
Inlägg: 186
Ort: Göteborg
Tog en givarkabel ifrån jobbet som var lite mindre. Inte superflexibel men mycket bättre än originalsladden.

Köpte denna annars till min Sunwin avlödare som var bättre:
https://www.ebay.com/ulk/itm/261242571764


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Lödstation?
InläggPostat: sön apr 24, 2016 5:00 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Tack! Är det verkligen sån sladd med fem ledare i lödstationen?

Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Lödstation?
InläggPostat: sön apr 24, 2016 8:02 pm 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 24, 2015 7:35 pm
Inlägg: 186
Ort: Göteborg
Nu minns inte hur jag gjorde men jag tog nog 2 ledare ihop med varandra så av 5 trådar blev det 2 till fas 2 till nolla och 1 till jord.


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Lödstation?
InläggPostat: mån apr 25, 2016 9:29 am 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Smart! Det måste jag göra :)

Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd  Svara på tråd  [ 40 inlägg ]  Gå till sida Föregående 1 2 3 4 Nästa

Alla tidsangivelser är UTC+01:00 Europe/Stockholm


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2015