Modda.se

Här pratar vi om allt som kan modifieras till det bättre!
Aktuellt datum och tid: ons okt 24, 2018 4:40 am

Alla tidsangivelser är UTC+02:00 Europe/Stockholm




Ny tråd  Svara på tråd  [ 13 inlägg ]  Gå till sida 1 2 Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: mån mar 27, 2017 9:57 pm 
Offline

Blev medlem: mån mar 27, 2017 7:24 pm
Inlägg: 6
Hej! Har googlat runt men inte lyckats hitta något svar. Höll på att installera super cic mod med PIC16F630 när hela kontaktytan (solder pad?) gick av när jag skulle lyfta pin 10 från F413. Finns det något sätt att rädda situationen? /Peter


Senast redigerad av 1 Pidda2k, redigerad totalt 0 gånger.

Upp
   
InläggPostat: tis mar 28, 2017 2:42 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Välkommen!

Det är lurigt, går att fila bort plasten på chipet, det som kommer fram är sjuuukt smått bara.
Är det benet på gamla cic chipet som gått av?
Tänker att du borde klara dig helt utan det chipet.

Edit. Läste igen, det är alltså spåret till benet som är borta?

Kan mäta lite ikväll och se om det finns något bra ställe att löda till

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
InläggPostat: tis mar 28, 2017 6:50 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
fel fel, det är inte 5v på ben 10

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
InläggPostat: tis mar 28, 2017 7:25 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Nu så, lödde bort cic chipet, så här ser det ut under
Ben 10 går direkt till en via
Bild

Så ser det ut på undersidan, via kommer ut precis vid C85
Bild

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
InläggPostat: tis mar 28, 2017 10:06 pm 
Offline

Blev medlem: mån mar 27, 2017 7:24 pm
Inlägg: 6
Precis, har moddat utan att ta bort originalchippet.
Tack för tipset! Försökte faktiskt med det tidigare utan framgång, inget lödtenn fastnade. Använde ett avhugget ben, passade perfekt och lödde fast.
Nu får jag bild, allt cyclar som det skall med 50/60 Hz och mina gamla japanska spel fungerar!

Har dock upptäckt ett annat problem..
Har redan märkt att musiken (T.ex. Mega Man X-intro) inte låter som det skall. Dock INTE på mitt andra SNES där musiken låter som den skall. I flera spel låter det som om maskinen inte "orkar" spela upp alla ljud samtidigt. Är detta problem skilt från modden tro?
Vet inte hur det var innan jag började pilla eftersom jag moddade min "reserv"-konsol.


Bilagor:
1.jpg
1.jpg [ 214.06 KiB | Visad 1979 gånger ]
Upp
   
InläggPostat: tis mar 28, 2017 11:13 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Snyggt!
Märkligt det där med musiken, konsolen kanske inte får nog med ström?

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
InläggPostat: tis mar 28, 2017 11:32 pm 
Offline

Blev medlem: mån mar 27, 2017 7:24 pm
Inlägg: 6
Verkar som att det är vänster ljudkanal som inte funkar. Byta ut c59 och c60?


Upp
   
InläggPostat: ons mar 29, 2017 3:39 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Ska finnas kopplingsschema här på forumet, det är inte glapp då bara?

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
InläggPostat: ons mar 29, 2017 7:05 pm 
Offline

Blev medlem: mån mar 27, 2017 7:24 pm
Inlägg: 6
Bytte C59 till en ny 10uF50V, ingen skillnad på ljudfronten.. Bilden bråkade första starten och sen dog allt. Efter en omstart funkar allt igen som vanligt dock (??). Konsolen får 5 V ut. Får forska vidare


Upp
   
InläggPostat: ons mar 29, 2017 8:21 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Är det fortfarande 5v under drift?
Kan vara värt att testa en annan nätdel även om det inte är så troligt.

Tittat in i kontakten? ljudet kommer ut på varsitt​ ben i den

Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd  Svara på tråd  [ 13 inlägg ]  Gå till sida 1 2 Nästa

Alla tidsangivelser är UTC+02:00 Europe/Stockholm


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2015