Modda.se

Här pratar vi om allt som kan modifieras till det bättre!
Aktuellt datum och tid: lör jul 21, 2018 4:10 am

Alla tidsangivelser är UTC+02:00 Europe/Stockholm




Ny tråd  Svara på tråd  [ 33 inlägg ]  Gå till sida Föregående 1 2 3 4 Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: ons aug 10, 2016 3:42 pm 
Offline

Blev medlem: tor jan 07, 2016 3:12 pm
Inlägg: 210
Då låter det inte som kortis iaf, knepigt fel!


Upp
   
InläggPostat: ons aug 10, 2016 4:00 pm 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1188
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Otroligt jobbigt är det!
Vet inte om det här hjälper i felsökningen men om jag tar bort ouputbenet på 7805 får jag samma fel.

Så utan 7805 inga problem, med endast input och GND på 7805 får jag problem.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Upp
   
InläggPostat: tor aug 11, 2016 9:54 pm 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1188
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Testat en del igen. Det måste vara kortis någonstans, känns som den enda riktiga förklaringen till allt det här.

Min svinbilliga multimeter gick sönder på kuppen så skall nog köpa en ny och fortsätta felsöka lite. Pinnarna man mäter med lossnade från kablarna :P

Men, om jag sätter i 7805 med endast input och output och INTE jord så får jag också problem.

Läste om någon som hade haft liknande problem med en 7805 fast inte i ett Snes, då hade han satt sin IC och fel håll, vilket borde resulterat i kortis.

EDIT:
Har postat en tråd på assembler games nu också http://assemblergames.com/l/threads/super-famicom-voltage-drop.62769/

Sent from my iPhone using Tapatalk


Upp
   
InläggPostat: fre aug 12, 2016 11:04 am 
Offline

Blev medlem: tor jan 07, 2016 3:12 pm
Inlägg: 210
Här kan du få lite inspiration från Jason på gametech-us



Här letar han efter en kortis bl.a.


Senast redigerad av 1 Firebrand, redigerad totalt 0 gånger.

Upp
   
InläggPostat: fre aug 12, 2016 11:41 am 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1188
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Bild

Tjuvkopplade lite från en fungerande Snes :) titta här!

Bild

Bild


Sent from my iPhone using Tapatalk


Upp
   
InläggPostat: fre aug 12, 2016 12:15 pm 
Offline

Blev medlem: tor jan 07, 2016 3:12 pm
Inlägg: 210
eeh WTF :D

Vad kan vi konstatera av detta då


Upp
   
InläggPostat: fre aug 12, 2016 12:20 pm 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1188
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Ja du, bra fråga. C67, den stora kondensatorn låter och svullnar direkt som jag kopplar in sladden. Ska dubbelkolla att Kjell verkligen gav mig rätt diod till att börja med :o

Men ett moderkort ska nog gå att reparera, det andra gav bara svart bild.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Upp
   
InläggPostat: fre aug 12, 2016 5:02 pm 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1188
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Nu är det "löst".

Antingen är jag världens största klant och har använt mig av fel transformator, men det tror jag inte för den funkar på NTSC och PAL-Snes. 9v dc.

Efter mycket trixande fram och tillbaka så tänkte jag, ska jag prova att sätta dit ett annat uttag för strömmen kanske?

Provar och, ja, gissa vad? Det funkar?
Det sjukaste av allt var att jag mäter 9v fram till säkringen med originaluttaget, så strömmen kommer ju fram men något är lurt.

Bild

Kanske så kan man bara rengöra uttaget och så funkar allt igen, men nu måste jag ta en paus efter 25 timmars fixande om man slår ihop all tid jag lagt på detta.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Upp
   
InläggPostat: fre aug 12, 2016 8:32 pm 
Offline

Blev medlem: tor jan 07, 2016 3:12 pm
Inlägg: 210
Haha fasen vilken sur grej att falla på. Förstår verkligen din frustration, men va kul att du är något på spåren! :)


Upp
   
InläggPostat: lör aug 20, 2016 12:53 pm 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1188
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Nu har jag fått svar på detta, och det är pinsamt vad min hjärna inte är med mig just nu.

Skrev i samlingstråden om Snes att PAL kör ac (men dc funkar också) och NTSC/super famicom kör endast dc.

Alla har samma polaritet (minus i mitten).

Då tog jag för givet i mitt stilla sinne att den transformatorn (3e part DC) jag använder till mina PAL-konsoler skulle funka bra i ett super famicom.

Nu kommer svaret, min nätdel har plus i mitten, men eftersom ac inte bryr sig om polaritet så funkar den i PAL.

Så, fel nätdel och en trasig diod (d1) gav mig en del huvudvärk och lärdomar :)


Sent from my iPhone using Tapatalk


Upp
   
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd  Svara på tråd  [ 33 inlägg ]  Gå till sida Föregående 1 2 3 4 Nästa

Alla tidsangivelser är UTC+02:00 Europe/Stockholm


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2015