Modda.se

Här pratar vi om allt som kan modifieras till det bättre!
Aktuellt datum och tid: sön dec 17, 2017 1:36 am

Alla tidsangivelser är UTC+01:00 Europe/Stockholm




Ny tråd  Svara på tråd  [ 67 inlägg ]  Gå till sida 1 2 3 4 57 Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Minneschip
InläggPostat: fre aug 07, 2015 11:03 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Några chips jag själv använt och vet fungerar:

27C801, 8mbit, 32ben, 5v, DIP
passar i alla donatorer, innan du programmerar chipet behöver du använda swapbin funktionen på romen, SNES Rom Utility
byt sen plats på ben 24 och 31 like so:
Bild

29F016, 16mbit, 40 eller 48ben, 5v, TSOP
behöver lödas på en adapter, finns att köpa här, version 3 använder jag:
http://www.buyicnow.com/it.php?i=396
Frakten är förhållandevis hög.
Bild
Ser ut såhär när man lött klart, 48 Bens versionen på bilden, fungerar utmärkt.
Bild

Programmeras med en adapter, info här
http://www.mmmonkey.co.uk/programming-29f032-eeprom-on-gq-4x/

Eller med den här som är färdig, version 3 har jag använt i min GQ-4X
http://www.buyicnow.com/it.php?i=1006
OBS fungerar inte på TL866!

Korkad grej med adaptern till chipet, den är liiite för lång, den tar i stödbenet som sitter i baksidan på skalen. Någon behöver designa en ny adapter, skicka till pcb fabrik och sälja till folk/mig här på forumet.

För att få plats klyva stödbenet nästan på mitten :
Bild

29F033, 32mbit, 50ben, 5v, TSOP
Programmeras på samma som sätt som 29f016, ingen skillnad alls bara större.

exempel, 29F033 på adapterkort
Bild

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: minneschip
InläggPostat: fre aug 07, 2015 11:42 pm 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1186
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Bra läsning! Jag är sugen på att lära mig designa och beställa pcb-er. Ska vi försöka fixa dessa kanske?


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: minneschip
InläggPostat: fre aug 07, 2015 11:47 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Göre, har kikat lite men det känns inte som jag hinner. Är dessutom lite bortskämd av grafikprogrammen, pcb design verktygen är, tycker jag, verkligen tungjobbade.

Kan skicka över en adapter som inte fungerar som referens att mäta på.

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: minneschip
InläggPostat: sön aug 09, 2015 10:19 am 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Funderat lite på en ny adapter, vad tror ni om att använda half-via metoden? Då skulle man slippa löda extra pinheaders

Bild

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: minneschip
InläggPostat: sön aug 09, 2015 5:27 pm 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1186
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Det är ju en variant. Har kollat på det för att göra "mario RPG-modden" samt GBC-repros.


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Minneschip
InläggPostat: mån aug 10, 2015 8:33 am 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Frågan är ju då hur man ska programmera chipen, pogo pins kanske?

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Minneschip
InläggPostat: mån aug 10, 2015 9:14 am 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1186
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Kan du inte bara programmera epromet direkt? Jag köpte mig en tsop-adapter till min programmerare.
Vilken programmerare kör du på föresten? Jag kör tl866


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Minneschip
InläggPostat: mån aug 10, 2015 9:20 am 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Det kan man nog, då får man sätta tsop adaptern på den andra programmeringsadaptern. Borde funka!
Var köpte du tsop adaptern? borde köpa en sån.

Har en GQ-4X :)

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Minneschip
InläggPostat: mån aug 10, 2015 10:25 am 
Offline
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 11:45 am
Inlägg: 1186
Ort: Stockholm, Sjöstaden
Jag köpte den på eBay när jag köpte min programmerare.
Du stoppar i chippet i tsopadaptern och sen direkt in i programmeraren :)
Sök på GQ-4X tsop adapter bara :)


Upp
   
 Inläggsrubrik: Re: Minneschip
InläggPostat: ons aug 26, 2015 3:48 pm 
Offline
Reprobyggare
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis aug 04, 2015 2:53 pm
Inlägg: 1531
Ort: Stockholm, Högdalen
Fixat en av bilderna och länkat till webbshop där man kan köpa tsop adaptern.

_________________
Min Etsy butik, snygga snes repros
GameFactory.etsy.com

Min Tindie butik, prima röda kretskort
Tindie.com/stores/mrTentacle


Upp
   
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd  Svara på tråd  [ 67 inlägg ]  Gå till sida 1 2 3 4 57 Nästa

Alla tidsangivelser är UTC+01:00 Europe/Stockholm


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2015